четвъртък, 22 януари 2015 г.
Лекуване на рак с джинджифил
Джинджифилът (Zingiber officinale), наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността. В Европа се разпространява през 13 век благодарение на Марко Поло. Първоначално се използвал предимно в медицината. Завидна е славата му на афродизиак. Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка.Джинджифилът е културно растение и не вирее в диво състояние. Родината му е някъде в Източна Азия, от Индия до Китай или Югоизточна Азия. Най-ранните документи за него са китайски. Конфуций (557-479 г. пр.н.е.) го споменава в своите „Аналекти“ и е известен с това, че не е сядал на масата без него.
В интернет пространството мълниеносно се разпространява историята на млада жена от Сараево, страдаща от рак на ендокринна жлеза. Била е с апарат 18 дни.
Преди обаче да се реши на операция, тя започнала да изпълнява следната рецепта - 2 големи корена джинджифил се обелват и рендосват на най-ситното ренде. Смесват се с 1/2 кг домашен мед. Според рецептата сместа трябва да се консумира 3-4 пъти на ден по една лъжичка, като е много важно лъжичката да е неметална.
Според жената, споделила историята си, резултатите се усещат още през първите три дни. Самата тя се излекувала без оперативна намеса и в момента се радва на добро здраве.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар