четвъртък, 22 януари 2015 г.

Лекуване на рак с кайсиеви ядки

Книгата на американският писател Едуард Грифин -„Свят без рак“, предизвиква фурор сред обществото заради твърдението, че лекарството против коварната болест съществува и се нарича витамин В17, познат още като амигдалин или лаетрил. Авторът твърди, че той не се продава в аптеките, защото мнозина ще спрат да печелят от нещастието на хората. Именно когато витаминът е бил използван по предназначение – за лекуването на злокачествени тумори, тогава е периодът на най-много изцерени страдащи. Учени категорично са обявили още преди 35 години, че всеки, който приема ежедневно В17, никога няма да се разболее от рак.
     Дали конспиративен план, както твърди Грифин, или друга е причината този цяр да не може да се купи от аптеките, няма да коментираме, но едно е сигурно – че можете да си го набавите и чрез храните и то в дози, които ще ви защитят от коварната болест.
     В най-голямо количество вълшебната съставка се съдържа в кайсиевите ядки. Преди да бъдат забранени в САЩ за продажба поради факта, че съдържат цианиди, нивото на заболелите американци е драстично по-ниско, а на излекувалите се – по-високо. За сметка на това пъксветовната практика не познава случай на цианидно отравяне от кайсиеви ядки.
     Амигдалин за първи път е извлечен и е наречен преди повече от сто години, като е бил вписан в фармакологичните речници от това време като нетоксичен. Въпреки това той съдържа отрова, заключени в него - една от нейните съставки е цианид. Но, заключени в съединение с амигдалин, той е химически инертиран и безвреден за нормалната тъкан. 
     Счита се, че в телата ни има ракови клетки през цялото време. Обикновено имунната система може да се справи с тях.  Въпреки това, по време стрес  или в особено уязвимата част от тялото, или по-екстремно или редовно излагане на канцерогени, спомага размножаването на раковите клетки, а в този момент имунната система не може да се справя с тях.  Амигдалин идва заедно с имунната система и атакува раковите клетки директно. Раковите клетки имат в тях ензим, който отключва отровата в амигдалин, и по този начин раковите клетки се унищожават.  Нормалните, здрави клетки нямат този ензим. В действителност те имат различни ензими, които отключват амигдалин по различен начин и освобождават хранителни вещества от него, а също и неутрализиращ агент. Кайсиевите ядките трябва да се дъвчат с храна или плодов сок, и само по пет или шест по едно и също време (в рамките на един час). Имайте предвид също, кайсиевите ядки може да намалят кръвното налягане. 
     Освен под костилката на кайсията, витамин В17 се съдържа и в големи дози в бадемите, бобовите и зърнените култури и плодове като грозде, вишни, праскови сливи. Няма да сбъркате, ако си хапвате ябълките директно със семките. Също е добре в менюто на хората, и особено на попадащите в рискови групи - с наследствени злокачествени образувания или вредни навици като тютюнопушене и консумация на алкохол, да се вписват храни като леща, просо, ленено семе. Разбира се няма гаранция, че на 100% диетата ще избави тялото от коварната болест, но е сигурно, че може да забави или спре развитието й.

Няма коментари:

Публикуване на коментар